Hlavní obsah

Facekini - nový módní trend v ochraně před spálením pokožky

Facekini je nová pomůcka, která ochrání pokožku obličeje před nebezpečnými ultrafialovými paprsky. Byla vynalezena v Číně a k dostání je v mnoha různých barvách a stylech.

BEZ KOMENTÁŘE: Číňanky nosí gumové masky přes obličej jako ochranu proti slunci

 
Článek

Pokud nejste příznivci opalovacích krémů, olejíčků a jiných ochranných pomůcek, ale přesto vám záleží na tom, aby se vaše pleť v létě nespálila, můžete se nechat inspirovat ženami ze severovýchodní Číny. Ty nedávno přišly s novým způsobem, jak chránit svou kůži před spálením od sluníčka, který spočívá v nošení masky zakrývající celou hlavu i krk. Má pouze otvor na oči, nosní dírky a ústa.

„Nosím to, protože se bojím spálení,“ říká jedna z uživatelek, paní Wang. „Chodím často plavat a maska mi skutečně pomáhá,“ dodala. Podle serveru CnnGo využívají tuto novou pomůcku většinou Číňanky ve středním věku, které chodí pravidelně plavat do oceánu.

Facekini totiž nepomáhají pouze před spálením, ale mohou také zabránit žahnutí medúzou, pomoci uživatelkám chránit obličej před komářím štípnutím, nebo dokonce před žraloky. Pokud si pořídíte facekini v oranžové barvě, budete mít jistotu, že se vám žralok vyhne obloukem, protože má údajně z oranžové barvy strach. Masky existují v mnoha barvách a módních stylech, stačí si jen vybrat podle nálady.

Zatímco lidé žijící na Západě se pyšní opálenou pokožkou, většina Číňanů usiluje o pravý opak, tedy o to, aby jejich pokožka měla porcelánově bílou barvu. V Číně je bledá pleť považována za symbol krásy. Mnohé ženy proto nosí v létě dlouhé kalhoty, saka s dlouhým rukávem a slunečníky, aby byly před sluncem naplno chráněné a neopálily se.

Přečtěte si také
Jak moc jsou celebrity ochotné zhubnout nebo přibrat - jen kvůli úspěchu
Renée Zellwegerová, rapper 50 Cent nebo Kirstie Alleyová, ti všichni mění svou váhu kvůli práci…
Více se dočtete ve čtvrteční příloze deníku Právo Café.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám