Hlavní obsah

Uprchlý terorista Abdeslam se údajně obrátil na právníka

Brusel

Belgický terorista Salah Abdeslam, který zřejmě měl být devátým útočníkem během listopadového teroru v Paříži, podle zprávy agentury Belga zkontaktoval belgického právníka Svena Maryho. Belgické agentuře to řekl údajně spolehlivý zdroj z Maryho okolí. Právník to ale nepotvrdil.

Foto: BFMTV, Reuters

Salah Abdeslam na záběru kamery z čerpací stanice na zpáteční cestě z Paříže do Bruselu

Článek

„Nemohu a nebudu hovořit,“ řekl Mary belgické televizi. Podle prokuratury je to ale „jen fáma“.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podobná zpráva se objevila už před měsícem, kterou přinesl belgický list Het Nieuwsblad. Tehdy ji Mary popřel, i když dodal, že je připraven skrývajícího se teroristu případně obhajovat.

Abdeslam vezl do Paříže tři své kamarády, kteří se následně odpálili u stadiónu Stade de France. Má se za to, že i on měl v Paříži útočit, ale z nějakých důvodů se tak nestalo. Není vyloučeno, že mu selhala roznětka u vesty. Abdeslam pak nad ránem zavolal známým do Bruselu a ti pro něj přijeli. Postupně projeli třemi kontrolami a belgičtí vyšetřovatelé tento týden zveřejnili jejich fotografie z cesty.

V belgickém hlavním městě se stopa po Abdeslamovi ztratila. Podle televize CNN belgická policie pátrá také po dvojici mužů, kteří útočníky z Bruselu řídili po telefonu. [celá zpráva]

Teroristé v Paříži zavraždili 130 lidí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám