Hlavní obsah

Dopadli jsme vůdce skupiny, která zabíjela v muzeu, hlásí Tunisané

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tunis

Vůdce teroristické skupiny, která zorganizovala nedávný útok na muzeum v Tunisu, byl zatčen, oznámilo ve středu tuniské ministerstvo vnitra. Při útoku zemřelo 18. března přes 20 lidí, hlavně zahraničních turistů.

Foto: Zoubeir Souissi, Reuters

Policie stráží Muzeum Bardo v Tunisu po nedávných teroristických útocích

Článek

Skupinu podle serveru Al-Maghrib tvořilo 16 extremistů; dva z nich se vrátili do Tuniska z bojů v Sýrii. Samotný útok prý spáchali tři střelci, z nichž dva policisté na místě zastřelili a třetí je na útěku.

Odpovědnost za akci převzala organizace Islámský stát (IS), která bojuje v Sýrii a Iráku, ale je zastoupena také v Libyi. Mezi jejími zahraničními bojovníky je několik tisíc Tunisanů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záběry střelců z muzea Bardo Video: Reuters

Muzeum Bardo mělo toto úterý znovu otevřít své expozice pro návštěvníky, ale z bezpečnostních důvodů to odložilo na neděli.

Útok na muzeum je od atentátu na synagogu na Džerbě v roce 2002 první teroristickou akcí, jejímž cílem byli v Tunisku cizinci. Premiér Habíb Síd v pondělí přiznal opomenutí bezpečnostních složek a propustil šest vysoce postavených členů policie.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám