Hlavní obsah

Krvavý atentát v Kvétě byl selháním policie a agentů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvéta

Guvernér pákistánské provincie Balúčistán Navab Zulfikar Magsi po sobotním atentátu ve městě Kvéta, který si vyžádal 81 mrtvých, uvedl, že zcela selhali tajní agenti.

Foto: Naseer Ahmed, Reuters

Tržiště výbuch rozmetal

Článek

Tajní agenti byli buď příliš vystrašení agenty teroristů, nebo neměli ani páru, s čím se potýkají. Televizi Geo přitom guvernér řekl, že jim po podobném útoku v lednu, který si vyžádal 92 mrtvých, dal volnou ruku při podnikání akcí proti extremistům. Jasně se ale podle něj ukázalo, že selhali: "Jejich prací je předcházet takovýmto útoků, za to jsou placeni."

Dodal, že panoval hrozný chaos a že stát není efektivní.

Foto: Arshad Butt, ČTK/AP

Pákistánci odstraňují trosky po výbuchu na tržišti v Kvétě

Magsi byl do čela Balúčistánu dosazen právě po minulém útoku z ledna. I tehdy byli jeho terčem šíitští Hazarové, kteří jsou sunnity považováni za odpadlíky od víry. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Bombový útok v PákistánuVideo: Reuters

Už v sobotu Hazarové vyšli do ulic, kde stavěli barikády a zapalovali pneumatiky. V neděli stávkovali a pohřbívali své mrtvé.

Foto: Naseer Ahmed, Reuters

Příbuzní u rakví zabitých šíitů připravených na pohřeb

Podle sdělení vysokého policejního důstojníka Vazíra Chána Násira zahynulo při sobotním útoku 81 lidí a dalších 178 jich bylo zraněno. Dvacet z nich nadále zůstává v kritickém stavu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám