Hlavní obsah

V rakouské vládě poprvé zasedne muslimka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň

V rakouské vládě zasedne první muslimka, sedmatřicetiletá dcera palestinských přistěhovalců Muna Duzdarová. Po obměnách v rakouské vládě obsadí post státní tajemnice ve vládě nového kancléře Christiana Kerna.

Foto: Wikipedia/Creative Commons, Profimedia.cz

Muna Duzdarová

Článek

Narodila se už v Rakousku, německy hovoří stejně jako arabsky. Právnička, která absolvovala pařížskou Sorbonnu, o sobě hovoří jako o nepraktikující muslimce.

V rakouské politice je Duzdarová aktivní už od studií. Byla členkou sociálně demokratické mládeže, později vstoupila do Sociálně demokratické strany Rakouska (SPO) a angažovala se ve vídeňské komunální politice.

Právní vzdělání Muna Duzdarová získala v roce 2004 na Vídeňské univerzitě, pokračovala ale ještě ve Francii. Následovala roční stáž u rakouského europoslance Herberta Bösche, po níž se postupně propracovala až na pozici vídeňské zastupitelky. Patřila k nejhlasitějším kritikům nyní již bývalého kancléře Faymana.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám