Hlavní obsah

Zběsilá dálniční honička pašeráků migrantů s belgickými policisty skončila až ve Francii

– Dunkerk

Francouzská dálnice A16 mezi Calais a Dunkerkem se ve čtvrtek stala dějištěm zběsilé honičky belgické policie s pašeráky migrantů v rychlosti přesahující 200 kilometrů v hodině. Strážci zákona během pronásledování dokonce stříleli. Honička skončila hromadnou nehodou, při níž zemřel motorkář. Zranění utrpělo sedm lidí, stav čtyř z nich je vážný. Informovala o tom televize Sky News.

Foto: Profimedia.cz

Následky nehody po honičce belgických policistů s pašeráky uprchlíků na francouzské dálnici A16

Článek

Podle severofrancouzského regionálního listu La Voix Du Nord začalo dálniční drama ve čtvrtek ráno poté, co řidič kamiónu na odpočívadle v Belgii objevil v nákladním prostoru zaparkovaného vozu sedmnáct lidí. Nejméně jeden z nich ho začal ohrožovat s nožem v ruce.

Když na místo dorazila belgická policie, čtyři Iráčané, pravděpodobně pašeráci, ujeli v Audi A4 s britskými registračními značkami.

Foto: Mapy.cz

Kromě nabourání policejního auta Iráčané v Audi způsobili ještě nejméně tři dopravní nehody. Dopadeni byli až na dálnici za francouzským Dunkerkem.

Padlo deset výstřelů

Mezi belgickými obcemi Nieupoort a Oostduinkerke belgičtí policisté podle televize Sky News nejméně desetkrát vystřelili. Ve dvou případech zasáhli posádku ujíždějícího Audi. Jeden Iráčan byl postřelen do břicha, druhý do ramene.

Foto: Profimedia.cz

Následky nehody po honičce belgických policistů s pašeráky uprchlíků na francouzské dálnici A16

Poškozeno bylo také auto, ke konci honičky už podle Sky News ujíždělo jen na ráfcích.

Kvůli nehodám vznikly v oblasti velké dopravní zácpy a až po několika hodinách byl provoz na dálnici A16 obnoven.

Reklama

Výběr článků

Načítám