Hlavní obsah

Výbuch u metra v Istanbulu zranil pět lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Istanbul
Aktualizováno

Nedaleko stanice metra v tureckém Istanbulu vybuchla nastražená nálož. Starosta čtvrti, kde k explozi došlo, oznámil, že ji způsobila podomácku vyrobená trubková bomba. Předchozí informace tureckých médií uváděly také jako možnou příčinu výbuch elektrického transformátoru. Zraněno bylo pět lidí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Výbuch u stanice metra v IstanbuluVideo: Reuters

 
Článek

„Ozvala se obrovská rána a po chvíli mi začali volat přátelé a příbuzní, že to slyšeli taky. Neviděl jsem žádné plameny, výbuch ale byl tak silný, že vysklil okna obytných domů, “ řekl BBC Onur Dugenci.

Zrnité záběry bezpečnostních kamer ukázaly velký záblesk světla na nadjezdu, po kterém následovala sprška jisker padající k zemi nad projíždějícími auty na blízké silnici.

Foto: Osman Orsal, Reuters

Turečtí policisté u místa výbuchu v Istanbulu

Foto: Osman Orsal, Reuters

Vyšetřovatelé na místě exploze

Původní informace o jednom mrtvém se nepotvrdila. Policie se zatím k události nevyjádřila. O trubkové náloži hovořil Atilla Aydiner, starosta čtvrti Bayrampaşa v evropské části Istanbulu, kde je stejnojmenná stanice metra.

Exploze bomby umístěné zřejmě na viaduktu poblíž stanice metra v úseku, kde metro jezdí po povrchu, vyvolala mezi obyvateli obavy z teroristického útoku.

V říjnu si atentát na centrálním nádraží v metropoli Ankaře vyžádal přes stovku mrtvých a byl připsán na vrub extremistické organizaci Islámský stát, která působí v sousední Sýrii a Iráku. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám