Hlavní obsah

Poslední identifikovaný terorista je zřejmě ozbrojený, varuje belgická policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brusel

Na svobodě a pravděpodobně stále v Evropě jsou dva v současnosti nejhledanější teroristé starého kontinentu. Kromě Salaha Abdeslama, belgické úřady od úterý pátrají také po Mohamedu Abriniovi, který Abdeslama do Paříže vezl. Je nebezpečný a pravděpodobně ozbrojený.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Nedatovaný snímek Mohameda Abriniho

Článek

Identifikovat se Abriniho podařilo na základě snímku z bezpečnostních kamer u benzínové pumpy na dálnici u vesnice na severu Francie.

„Dva dny před útoky v Paříži, tedy 11. listopadu okolo 19. hodiny byl Salah Abdeslam natočen u benzínové stanice v Ressons-sur-Matz společně s člověkem, který byl identifikován jako Mohamed Abrini, narozený 27. prosince 1984,“ informovala belgická federální prokuratura.

Od té doby, co ho zachytila kamera u čerpací stanice, ale jakoby se po třicetiletém Abrinim slehla země.

„Druhý jmenovaný řídil černý vůz Renault Clio,“ dodal prokurátor. Vydali jsme na něj evropský i mezinárodní zatykač a momentálně po něm pátrá francouzská i belgická policie,“ dodal prokurátor.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Hledaný Mahmed Abrini na záběrech bezpečnostních kamer.

Necelé tři týdny po útocích se vyšetřovatelé stále snaží rozklíčovat, kdo všechno za útoky z 13. listopadu stál a kdo může být stále na svobodě.

Francouzští vyšetřovatelé už v této souvislosti potvrdili, že strůjce útoků Abdelhamíd Abaaoud, před svou smrtí na pařížském předměstí Saint-Denis plánoval na 18. nebo 19. listopadu další sebevražedné útoky, tentokrát v La Défense, tedy v obchodní čtvrti francouzské metropole. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám