Hlavní obsah

Teroristé chtěli útočit ve Vatikánu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím
Aktualizováno

Italská policie zahájila v pátek rozsáhlý zátah zaměřený na členy islamistické organizace, jež mezi sebou měla údajně sebevražedného atentátníka a chystala útok ve Vatikánu. Informovala o tom agentura ANSA.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Italská policie podnikla zátah na islamistickou teroristickou buňkuVideo: Reuters

 
Článek

Operace probíhala zejména na ostrově Sardinie, ale i v dalších sedmi italských provinciích, policisté měli 18 zatykačů.

Podle informací policie je zásah namířen na skupinu inspirovanou teroristickou organizací Al-Káida, jejímiž členy jsou Pákistánci a Afghánci.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Někteří z nich jsou podezřelí, že se podíleli na několika útocích v Pákistánu, včetně bombového útoku na tržiště v Péšávaru, kde v roce 2009 zemřelo přes 100 lidí. Dva ze členů skupiny prý kdysi pracovali jako ochranka někdejšího šéfa Al-Káidy Usámy bin Ládina, který byl zabit v roce 2011.

Z odposlechů, jež shromáždili vyšetřovatelé, vyplývá, že teroristé plánovali kromě Vatikánu i útoky v Pákistánu a Afghánistánu. Na tiskové konferenci v Cagliari to v pátek řekl prokurátor Mauro Mura.

Policie některé podezřelé, včetně údajného duchovního vůdce skupiny, zatkla, několik členů skupiny však už opustilo Itálii.

Reklama

Výběr článků

Načítám