Hlavní obsah

Do manévrů se zapojí i ruské jednotky na Krymu

Moskva
Aktualizováno

Rozsáhlé cvičení protivzdušných sil zahájily ve čtvrtek ruské jednotky na jihu Ruska. Zapojí se do nich i základny na anektovaném Krymu. Oznámení ministerstva obrany ve čtvrtek tlumočila agentura Interfax.

Foto: Profimedia.cz

Ruští vojáci. Ilustrační foto

Článek

Cvičení potrvá do 10. dubna a zapojí se do něj více než 2000 vojáků s 500 zbraňovými jednotkami.

Manévry se uskuteční v Jižním a Severokavkazském federálním okruhu. Zapojí se do něj také základny v Arménii, Abcházii, Jižní Osetii a na Krymském poloostrově.

Moskva se ohrazuje proti krokům NATO

Jak uvedla agentura Reuters, cvičení na pozadí prohlubující se krize vztahů v důsledku konfliktu na Ukrajině zřejmě vyvolá nesouhlas Západu. Na tiskové konferenci, která přímo s armádními manévry na jihu nesouvisela, řekl náměstek ministra obrany Anatolij Antonov, že aktivity Severoatlantické aliance u hranic Ruska jsou mnohem rozsáhlejší než ruské.

„Státy NATO využívají situaci na jihovýchodě Ukrajiny jako záminku pro přiblížení se k ruským hranicím,“ prohlásil Antonov.

Americký server Defense News upozornil, že Pentagon zvažuje širší rozmístění svých vojáků ve východní Evropě v případě prohloubení krize. Mohlo by se to týkat i České republiky. [celá zpráva]

Související témata

Foto: Profimedia.cz

Moskevský Kreml je oficiálním sídlem ruského prezidenta

Foto: Novinky

.

Američané dosud hovořili o posílení vojenské přítomnosti v Rumunsku, Bulharsku a Polsku. Ve středu připlulo do Černého moře šest lodí NATO, aby se zúčastnily společného cvičení se silami Rumunska, Bulharska a Turecka.

Reklama

Výběr článků

Načítám