Hlavní obsah

Protiteroristická akce na východě Ukrajiny má první úspěch

Ukrajinské ministerstvo vnitra oznámilo první úspěch obnovené protiteroristické akce na východě země. Podle prohlášení, které se objevilo na jeho internetových stránkách, se podařilo „osvobodit“ město Svjatohirsk a vyhnat z něj separatisty, které ministerstvo označilo za „nezákonné ozbrojené skupiny“, uvedl server Kyiv Post. Operace se obešla bez zranění.

Foto: Marko Djurica, Reuters

Ukrajinští vojáci u Kramatorsku v doněcké oblasti

Článek

Ještě před začátkem akce ukrajinské bezpečnostní síly uvedly, že se místní pravoslavný klášter v Svjatohirsku stal základnou proruských ozbrojenců, kteří v oblasti operují, uvedl server Kyiv Post.

Ukrajinská policie teď ve městě hlídkuje. Svjatohirsk je strategicky důležitý, protože leží na hranici třech východoukrajinských regionů: Doněcku, Charkova a Luhansku. Městečko je zhruba 20 kilometrů severně od bašty vzbouřenců Slavjansku.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Speciální síly ministerstva vnitra osvobodily město Svjatohirsk od nelegální ozbrojené skupiny separatistů. Nedošlo k žádným zraněním,“ uvádí prohlášení ukrajinského ministerstva vnitra.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Slavjansk

Podle zmíněné informace byla operace provedena na předměstí Svjatohirsku a nikdo při ní nebyl zraněn. Agentura AP k tomu poznamenala, že doposud nebylo známo, že se proruští ozbrojenci nacházejí i ve Svjatohirsku.

Ukrajinská vláda předtím oznámila, že formálně ukončila velikonoční příměří se separatisty na východě země, kde skupiny proruských ozbrojenců ovládly několik měst. [celá zpráva]

Související témata

Foto: Profimedia.cz

Kyjev

Foto: STRINGER, Reuters

Průvod demonstrantů v moskvě

Vicepremiér Vitalij Jarema, který má na starosti ozbrojené složky země a který tuto informaci sdělil, o zahájení žádné konkrétní akce nemluvil.

Reklama

Související témata:

Související články

USA hrozí Rusku dalšími sankcemi

Spojené státy rozšíří protiruské sankce, pokud Moskva nepřispěje ke snížení napětí na východě Ukrajiny. Podle agentury Reuters to řekl šéf americké diplomacie...

Výběr článků

Načítám