Hlavní obsah

Severní Itálií se prohnala tornáda a ničila vše, co jim stálo v cestě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Několik silných tornád poničilo v pondělí v průmyslové zóně v severoitalském Grezzagu řadu aut a zranilo se kvůli nim 12 lidí. Mohutný vichr se však neomezil pouze na provincii Milano, kde se zóna nachází. Tornádo řádilo také ve vzdáleném pobřežním městě Sanremo. Video z mobilního telefonu ukazuje, jak za sebou vichr zanechává stopu zkázy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kolem Milána se prohnalo tornádoVideo: Reuters

 
Článek

„Byli jsme tamhle uvnitř – a najednou nákladní auto prorazilo zeď a prošlo skrze ni. Pak se vysypala všechna okna, vůbec jsme nechápali, co se děje,“ popsal pro italská média sílu tornáda v Grezzagu svědek Stefano Grimoldi. „Podívejte se, střecha je pryč, dveře jsou pryč, nezůstalo vůbec nic,“ dodal.

Video ukazuje řadu poničených osobních aut, převrácených náklaďáků a hromady trosek, které za sebou vichr zanechal. V místech postižených tornády zasahovali záchranáři a hasiči. Žádná oběť zatím nebyla zaznamenána.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tornádo rozmetalo vše, co mu přišlo do cestsy, po širokém okolíVideo: Reuters

Tornáda v severní Itálii nejsou neobvyklá, nad oblastí se rozkládá přechodová zóna mezi teplým vlhkým vzduchem ze Středozemního moře a chladnějším sušším vzduchem z kontinentu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám