Hlavní obsah

Lidé zapomenutí ve vlaku pendlovali eurotunelem tam a zpět

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Skupině dvou desítek lidí se minulý víkend neplánovaně protáhla cesta podmořským tunelem mezi Velkou Británií a Francií. Zaměstnanci firmy Eurotunnel je po příjezdu do Calais zapomněli ve vlaku a skupina se zase vrátila do Folkestonu.

Foto: Profimedia.cz

Vlak vyjíždí z eurotunelu v Calais.

Článek

Podle středečního vydání deníku The Daily Telegraph bylo příčinou vyřazení jednoho vagónu přepravního vlaku z provozu, neboť z něj unikalo mazivo. Personál v Calais dal v sobotu ráno vyložit pouze vagóny zařazené před ním. Zapomněli na to, že v zadní části soupravy je dalších sedm aut s cestujícími, a ti tedy po chvíli putovali zpátky do Británie. V Calais se jim podařilo vystoupit až napodruhé.

Mluvčí Eurotunnelu uvedl, že záležitost je pro firmu velmi trapná a je to poprvé za 16 let její existence, kdy se něco podobného stalo. Lidem, kteří ve vlaku nedobrovolně strávili asi dvě hodiny navíc, bylo vráceno jízdné a rovněž příští cestu budou mít zdarma.

Reklama

Výběr článků

Načítám