Hlavní obsah

Írán osvobodil svého uneseného diplomata

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teherán

Íránský diplomat unesený v roce 2008 v Pákistánu byl osvobozen při operaci íránské rozvědky, která ho bezpečně dopravila zpět do vlasti. Oznámila to v úterý íránská státní televize, kterou citovaly agentury AP a AFP.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Obchodní atašé v pákistánském Péšávaru Asar Zada byl unesen v listopadu 2008 neznámými ozbrojenci, kteří zabili jeho osobního strážce. Útočníci napadli jeho vůz, když jel diplomat ze svého domu do kanceláře.

Žádné podrobnosti o jeho vysvobození z téměř rok a půl trvajícího zajetí íránská televize neuvedla. Oznámila pouze, že diplomat byl osvobozen při "komplikované zpravodajské operaci".

Ta podle agentury AP představuje nejnovější úspěch íránských zpravodajských služeb zveřejněný v televizi. V únoru dopadli Íránci nejhledanějšího muže, vůdce povstalecké skupiny Džundalláh, která na jihovýchodě země bojuje za práva sunnitů, Abdulmaleka Rígího. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám