Hlavní obsah

Požáry lesa v USA se nedaří zvládnout, zemřeli tři hasiči

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Dalších 4000 obytných domů museli ve čtvrtek evakuovat američtí hasiči, aby zachránili jejich obyvatele před ničivými požáry. Oheň zachvátil rozsáhlé oblasti severozápadu USA, ve středu v něm ve státě Washington našli smrt tři hasiči. Další čtyři byli zraněni.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Washington sužují lesní požáryVideo: Reuters

 
Článek

Největší problémy dělá záchranářům oheň, který se rozšířil na ploše téměř 7000 hektarů mezi městy Twisp a Winthrop ve státě Washington. Ohnisko požáru se zatím nepodařilo dostat pod kontrolu. Zásah hasičů komplikuje silný vítr, který se rozšířil na celou oblast při hranici s Kanadou.

Požár má podle agentury Reuters značnou ničivou sílu, ve státech Washington, Oregon a Idaho sežehl už desítky domů. Američtí požárníci museli požádat o pomoc kanadské kolegy. K zásahu jsou připraveni příslušníci Národní gardy.

V Kalifornii musela policie evakuovat 2500 lidí z letního tábora křesťanské mládeže u města Fresno, k němuž se plameny navzdory úsilí hasičů nebezpečně přiblížily.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám