Hlavní obsah

Milionář Nathanson zřejmě velvyslancem v ČR nebude

Právo, roš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česko se nového velvyslance USA asi hned tak nedočká. Očekávaná nominace milionáře a protagonisty americké kabelové televize Marca Nathansona se totiž podle listu The Washington Post zadrhla při jeho prověřování.

Foto: Profimedia.cz

Marc Nathanson s manželkou Jane

Článek

„Bylo nám řečeno, že v prověřovacím procesu vyvstalo cosi, co zmařilo dlouho očekávanou nominaci,“ napsal publicista Al Kamen v rubrice In the Loop (Ve smyčce) přinášející zákulisní střípky z americké politiky.

Nathanson, expředseda Rady guvernérů pro vysílání USA do zahraničí včetně Svobodné Evropy, dává podle listu najevo, že už neusiluje o nominaci z „osobních důvodů“. Jméno jiného kandidáta prezidenta Baracka Obamy na velvyslanecký post není známo.

„Překrásná velvyslancova rezidence v Praze, jedna z nejhezčích v americkém diplomatickém světě, je podle všeho opět volná… Je rok prázdná, takže byste museli vymést nějaké ty pavučiny, ale věřte nám, prohlédli jsme si ten byt. Stojí za to,“ napsal publicista.

Minulý velvyslanec, Richard Graber odjel 20. ledna 2009 v den prezidentské inaugurace Baracka Obamy. 

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám