Hlavní obsah

Ostravská radnice poprvé chystá slavnostní rozsvěcení vánoční výzdoby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoční výzdoba největšího radničního komplexu v zemi - ostravské Nové radnice i přilehlého Prokešova náměstí se rozsvítí v pondělí. Historicky poprvé se město rozhodlo pro slavnostní rozsvěcování vánočního stromu a výzdoby doplněné o doprovodný program. Informovala o tom mluvčí magistrátu Andrea Vojkovská.

Foto: Profimedia.cz

Ostravská radnice

Článek

Vánoční výzdobu radnice tradičně vybírají lidé v internetové anketě. Podobu svátečního nasvícení tak poprvé vybrali před pěti lety, letošní novinkou je ale to, že vítězný návrh ozdobí radnici a náměstí dvakrát, a to letos i v příštím roce.

Vítězná firma, která už s instalací ozdob na náměstí začala, používá technologii LED s využitím světelných efektů, které vytvářejí třpytivý efekt dekorace. Výzdoba bude svítit až do 6. ledna, a to zhruba 15,5 hodiny denně.

Foto: Profimedia.cz

Takto vypadala vánoční výzdoba ostravské radnice například v roce 2011.

Pro návštěvníky bude v pondělí od 15:00 připraven doprovodný program, jehož součástí budou hudební a taneční vystoupení. Chybět nebudou lidové tance, swingové vánoční melodie nebo bubenická show. Program je plánován do 18:00, rozsvěcení výzdoby a stromu na 17:00.

„Prodejci, mezi nimiž budou většinou neziskové organizace a chráněné dílny, nabídnou vánoční pokrmy a výrobky. Všichni účastníci vypustí svítící balónky a dostanou malý dárek. Součástí programu bude i vyhodnocení celoměstské ankety Dobrovolník roku," uvedla Vojkovská.

V pondělí bude navíc mimořádně až do 19:00 otevřena radniční věž s vyhlídkou. Na nasvícené náměstí i celé město se tak zájemci mohou podívat i po setmění. Vánoční strom na centrálním Masarykově náměstí se slavnostně rozsvítí v neděli v 17:00, v sobotu bude na náměstí otevřeno kluziště pod širým nebem.

Reklama

Výběr článků

Načítám