Hlavní obsah

Karlovarský festival představil Fimfárum a Lidice

Právo, míš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Závěrečný díl werichovské trilogie Fimfárum - do třetice všeho dobrého, který se objeví v kinech 10. února příštího roku, představil v rámci karlovarské přehlídky producent Martin Vandas a distribuční společnost Bioscop.

Článek

Režisérka Kristína Dufková a výtvarnice Denisa Abrhámová do Fimfára právě dotočily pohádku Jak na Šumavě obři vyhynuli, David Súkup bude na pohádce Rozum a štěstí pracovat do září a třetí částí projektu bude pohádka O kloboučku s pérkem sojčím režisérky Vlasty Pospíšilové a výtvarníka Petra Poše.

Film s třicetimilionovým rozpočtem vzniká ve společnosti Maur Film a v koprodukci České televize, společnosti ACE a Krátkého filmu Praha. Sedm miliónů poskytl fond kinematografie. Diváci v digitálních kinech, uvidí film přes speciální brýle ve 3D provedení.

Za pár dní se začnou točit Lidice

Adam Dvořák z Bioscopu dále informoval, že režisér Petr Nikolaev začne podle plánu 28. července natáčet film Lidice podle scénáře Zdeňka Mahlera. „Je stále v kontaktu s režisérkou Alicí Nellis, která měla být původně na jeho místě. Zabránila jí v tom akutní borelióza, její zdravotní stav je už lepší," uvedl.

Hlavní role ve filmu s rozpočtem 65 miliónů korun vytvoří Karel Roden, Martha Issová, Jan Budař a Václav Jiráček

Reklama

Výběr článků

Načítám