Hlavní obsah

Film o Ramones natočí Scorsese

Novinky, Stanislav Dvořák

Renomovaný režisér Martin Scorsese své hudební vášně nezapře, vedle dlouho ohlašovaného filmu o Sinatrovi má v plánu i snímek o slavné skupině The Ramones, která v roce 2016 oslaví 40 let od vydání debutu, informoval server Rolling Stone.

Foto: Profimedia.cz

The Ramones

Článek

Jeden z manažerů skupiny Jeff Jampol uvedl: „Naštěstí když máte takové geniální umělce jako Ramones, nemusíte nic překrucovat. Je to tak, jak to je, prostě nádherný moment, který spustil revoluci v hudbě a v módě.“

Kolem skupiny teď bude hodně živo. Kromě filmu se chystá remasterování muziky, divadelní hra, knížka a dokument. Kniha přinese historky z raných let Ramones doplněné fotografiemi z pulzující newyorské punkové scény, které pocházejí od samotných Ramones nebo od fotografa George Seminary.

Většina členů je již po smrti

Většina členů skupiny zemřela, ale dědicové kapely se v poslední době usmířili a hodlají spolupracovat (polovinu dědictví má Johnnyho žena Linda a druhou bratr Joeyho Ramona).

„Procházíme hádkami a usmiřujeme se, to je život. Teď chystáme tolik nových věcí. Pořád dostáváme nabídky na filmy, hry a kreslené seriály. Už od začátku to tak bylo. Teď přišel čas to realizovat, The Ramones jsou populárnější než dříve, všichni je mají rádi,“ řekla Linda.

Martin Scorsese, který se proslavil filmy Skrytá identita, Špinavé ulice, Zuřící býk, Poslední pokušení Krista, Mafiáni, Letec nebo Gangy New Yorku, má dvě hlavní vášně – gangsterky a muziku. Společně s Mickem Jaggerem připravují sérii o amerických rockerech ze sedmdesátých let v New Yorku. Příběh plný drog, sexu a rokenrolu se odehrává v době, kdy se na výsluní dostávají punk i disko, a hlavní postavou má být producent v krizi. Také se mluví o tom, že má režírovat velkorozpočtový portrét legendárního zpěváka Franka Sinatry.

Reklama

Výběr článků

Načítám