Hlavní obsah

Karel Gott vydá další coververze

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po loňském albu coververzí světových hitů Dotek lásky se Karel Gott rozhodl vydat pokračování s názvem Dotek lásky 2.

Foto: Supraphon

Karel Gott: Dotek lásky 2

Článek

„Říkali mi: ‚Proč nenatočíš Dotek lásky 2?‘ Přiznávám, že jsem se nenechal dlouze přemlouvat, protože písně z loňského Doteku lásky jsem uváděl na mém loňském a letošním dvaadvacetikoncertním turné po Čechách a Moravě a na vlastní oči jsem viděl, jak se novinky publiku líbí a vítá je stejným potleskem jako mé největší hity. To rozhodlo. A taky to, že na světě je tolik krásných písní, které jsem měl vždycky chuť nazpívat a nikdy se k tomu nedostal,“ uvedl Gott.

S dramaturgem Janem Adamem vybrali popové songy převážně z šedesátých a sedmdesátých let, balady i taneční tracky, např. V pravou chvíli řekni Stop (Footloose), Zmizely stíny (I Can See Clearly Now) nebo Odcházím s vírou (Holding Out For A Hero), nyní poprvé natočené s textem Zdeňka Rytíře z roku 1985. Nechybí skladby Neila Diamonda či Roye Orbisona i Aerosmith.

„Při výběru písní jsem se opět řídil osobním vkusem, tím, co mi která píseň říká, a jak silně ke mně promlouvá. Jen tak mám jistotu, že promluví k mým posluchačům. O každé písni prostě musím být stoprocentně přesvědčený,“ dodal Gott.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám