Hlavní obsah

Sveřepý ostravský snímek míří do kin i s Jarkem Nohavicou

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostravské Stmívání, nebo Nuda v Ostravě? Zraky české kulturní veřejnosti se pozvolna upírají směrem k moravskoslezskému velkoměstu. Během tří týdnů tam natočili regionální snímek Isabel, který půjde za týden do kin. A co čekat? To nikdo pořádně netuší...

Foto: produkce Isabel

Vyjma Petry Lorencové se v novém thrilleru objeví také Norbert Lichý a Jarek Nohavica.

Článek

V ostravském snímku hraje velké množství herců z Národního divadla moravskoslezského - Petra Lorencová, Renáta Klemensová či František Strnad. Menší role si pak střihli například Ruda z Ostravy či Jarek Nohavica. Snímek se točil "překvapivě" v Ostravě, a to značně narychlo. Za tři týdny bylo hotovo.

Thriller odehrávající se v současné Ostravě popisuje příběh nezkušené novinářky Isabel (Petra Lorencová), která se pachtí za reportáží, jež by jí mohla přinést novinářskou slávu. Ze snahy ulovit senzační reportáž se však stane boj o holý život.

„Ostrava inspiruje k mnoha námětům a vampýrské téma je právě jedním z nich. Scénář je psaný na tělo nejen konkrétním hercům, ale i Ostravě a jejímu Geniu loci. Fakt, že se projekt realizuje, je plněním našich snů i nočních můr zároveň. Isabelin příběh odhaluje skrytá tajemství ocelové metropole,“ uvedl ještě před natáčením jeden z režisérů snímků Marcel Škrkoň.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám