Hlavní obsah

Chystá se návrat Dead Can Dance, nové studiové album vyjde příští rok

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Nové album legendární skupiny Dead Can Dance, kterou tvoří hudebníci, skladatelé a zpěváci Brendan Perry a Lisa Gerrard, by mělo vyjít v příštím roce. Brendan Perry to potvrdil v pátek na setkání s novináři v Ostravě, kde následně večer vystoupil jako jedna z hlavních hvězd festivalu Colours of Ostrava.

Foto: Aleš Honus, Právo

Brendan Perry v Ostravě potvrdil, že kromě jeho nového sólového alba se chystá i nová deska Dead Can Dance.

Článek

Kromě toho Brendan Perry připravuje i nové sólové album, jež by mělo také vyjít v příštím roce. Na nové album už má podle svých slov spoustu materiálu.

Skupina Dead Can Dance vznikla na počátku osmdesátých let a proslavila se svou charakteristickou elektronicky-meditativní hudbou s etnickými vlivy. Po celém světě prodala milióny svých alb, poslední studiovou desku Spiritchaser vydala v roce 1992.

Od té doby Brendan Perry i Lisa Gerrard nahrávají sólová alba a věnují se vlastním projektům. Částečný comeback jejich společné kapely se odehrál v roce 2005, kdy Dead Can Dance odehráli turné se čtyřicetičlenným orchestrem. „Tehdy šlo pouze o koncerty, nyní ale chystáme nové album a po jeho vydání odjedeme na turné,“ řekl Perry s tím, že materiál na album už je zčásti hotový.

Na dotaz novinářů, zda by tedy za dva roky mohli přijet Dead Can Dance na Colours of Ostrava, ale řekl, že tato kapela vždy odmítala hrát na podobně masových hudebních přehlídkách a nejinak tomu bude i v budoucnu.

„Nikdy jsme nehráli velké festivaly, protože máme rádi úplnou kontrolu nad našimi koncerty. Kapela se kromě toho hodí více na koncertní pódia v interiérech než na festivaly pod širým nebem,“ řekl Perry, který v současné době koncertuje také s Robinem Guthriem, zakládajícím členem kapely Cocteau Twins.

Reklama

Výběr článků

Načítám