Hlavní obsah

Lady Gaga prý shrábla část peněz z pomoci Japonsku

Právo, CNN, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Advokátní firma 1800Lawfirm z amerického Michiganu žaluje zpěvačku Lady Gaga kvůli zpronevěře peněz z prodeje náramků pro pomoc Japonsku po ničivém zemětřesení a tsunami. Jejím cílem je vysoudit na hvězdě pět miliónů dolarů (84,4 mil. korun).

Foto: Profimedia.cz

Lady Gaga

Článek

„Žaluji Lady Gaga, aby se peníze skutečně vynaložily na charitativní účely, na něž byly původně určené,“ řekl právník Ari Kresch. Každý náramek s nápisem Modlím se za Japonsko v angličtině a japonštině stál pět dolarů, na 3,99 dolaru měly vyjít náklady na dopravu a 60 centů na daň.

Advokátní firma tvrdí, že cena dopravy byla značně nadhodnocena. Kromě toho se jí nelíbí, že zpěvačka a její agenti odmítají prozradit, jak velká suma vlastně putovala do Japonska – a zda se tak vůbec stalo.

„Když jsme hovořili s obžalovanými, odpověděli nám, že nějakou sumu odevzdali, avšak nevědí, kolik,“ uvedla žalobkyně Alyson Oliverová.

Web, na němž si zájemci mohli náramky objednat, uváděl, že „veškerý zisk poputuje přímo na pomoc Japonsku“.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám