Hlavní obsah

Požár vyhnal z ubytovny v Ostravě 80 lidí, z toho 30 dětí

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Osm desítek lidí muselo v pátek odpoledne v Ostravě-Hrabůvce opustit ubytovnu Hlubina. Důvodem byl požár v bytě v 11. patře. Při požáru se naštěstí nikomu nic nestalo, škoda byla předběžně odhadnuta na 50 tisíc korun.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Hasiči kvůli požáru bytu v ubytovně v Ostravě-Hrabůvce museli evakuovat 80 lidí.

Článek

O požáru v ubytovně na Horní ulici se hasiči dozvěděli v 16.45 hodin. Na likvidaci plamenů vyrazily čtyři jednotky hasičů. „Hořelo v ložnici bytu v 11. patře, dveře od bytu byly při příchodu hasičů otevřeny, uvnitř žádná osoba nebyla. Hasiči dostali oheň pod kontrolu za 18 minut, za další půl hodiny byl zcela uhašen. Objekt byl odvětráván pomocí přetlakových ventilátorů,“ popsal mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Hasiči v bytě ubytovny v Ostravě-Hrabůvce, kde kvůli požáru evakuovali 80 lidí.

Dodal, že kvůli ohni muselo své byty na ubytovně opustit 50 dospělých osob a 30 dětí. „Lidé opustili ubytovnu bez problémů ještě před příjezdem hasičů,“ poukázal.

Po dohašení hasiči zkontrolovali pomoci vypůjčeného univerzálního klíče všechny byty v 11. a 12. patře. „Poté se mohli lidé vrátit do svých domovů. Příčina vzniku požáru je v šetření,“ řekl Kůdela.

Reklama

Výběr článků

Načítám