Hlavní obsah

Mladý řidič při honičce ulicemi Brna naboural několik aut

Novinky, lsi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Riskantní honička ulicemi Brna začala poté, co dvaadvacetiletý řidič odmítl zastavit policistům, kteří ho chtěli zkontrolovat kvůli nadměrně zatmaveným oknům. Při ujíždění dokonce poničil několik aut a nakonec se zjistilo, že nejspíš řídí pod vlivem drog. Ve středu o tom informoval policejní mluvčí Pavel Šváb.

BEZ KOMENTÁŘE: Noční honička ulicemi Brna (větší část neobsahuje zvuk)Video: Policie ČR

 
Článek

Policisté se v pátek večer v Žabovřeskách rozhodli zkontrolovat auto, které mělo evidentně zatmavená přední boční okna víc, než to umožňují předpisy. Řidič ovšem zastavit nehodlal a policistům začal ujíždět.

„Při své hazardní jízdě nočním Brnem nedbal předpisů, ujížděl dokonce i v protisměru, poškodil dvě zaparkovaná auta a policejní vůz tvořící zátaras,“ uvedl Šváb. Honička skončila tím, že mladík pravděpodobně přecenil své schopnosti, na křižovatce ulic Husova a Nádražní dostal smyk a narazil do obrubníku.

Toho, že auto ztratilo rychlost, využili policisté a auto zepředu i zezadu zablokovali. Následně řidiče vyzvali k vystoupení z auta. „Ten si počínal značně váhavě, otevřel dveře, ale ponechal nastartováno a vozidlo opustit nehodlal. Vzápětí byl vytažen a ještě na vozovce spoután,“ popsal zásah mluvčí.

Mladík navíc odmítl podstoupit trest na drogy s tím, že drogy užívá a test by byl určitě pozitivní. V autě policisté posléze našli ještě plynovou pistoli a poznávací značky od jiného auta. Případem se nadále zabývají.

Reklama

Výběr článků

Načítám