Hlavní obsah

Na Litoměřicku se čelně srazily vlaky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Litoměřice
Aktualizováno

Na trati mezi Velkými Žernoseky a Litoměřicemi se v sobotu dopoledne čelně srazily dva nákladní vlaky. Doprava na trati je zastavena. Strojvedoucí jednoho z vlaků skončil v nemocnici, řekl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Srážka dvou vlaků na LitoměřickuVideo: Česká televize ČT24

 
Článek

Vlaky ČD Cargo se srazily v 08:40 hodin u obce Žalhostice a vykolejily. „Dle dosavadních informací byl jeden strojvedoucí zraněn a odvezen do nemocnice,” řekl Drápal s tím, že na místo nehody míří generální inspektor.

Foto: Správa železniční dopravní cesty

Na Litoměřicku se čelně srazily dva vlaky.

Čelní srážky vlaků jsou neobvyklé. „Jsou to zcela výjimečné případy, poslední čelní srážka vlaků se stala v roce 2011 u Vodňan v jižních Čechách,” doplnil Drápal.

Podle mluvčího Správy železniční dopravní cesty Marka Illiaše bude trať uzavřena zřejmě celý den.

Foto: Správa železniční dopravní cesty

Doprava na trati byla zastavena

„Na odstranění poškozených nákladních vozů se bude muset podílet těžká technika. V této chvíli nepředpokládáme obnovení provozu během dnešního dne. Vzhledem k tomu, že vozy jsou stále na trati, ale i mimo ní, neznáme rozsah poškození železničního svršku,” doplnil Illiaš.

Dráhy nasadily náhradní autobusovou dopravu.

Foto: Správa železniční dopravní cesty

Srážka dvou vlaků na Litoměřicku

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám