Hlavní obsah

Vor v zakone Soghojan neuspěl u NS, má si odsedět 22 let

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Mafiánský boss Andranik Soghojan neuspěl se svým dovoláním u Nejvyššího soudu (NS). Soudci jeho námitky proti trestu 22 let za vraždu ohodnotili jako zjevně neopodstatněné. Potvrdil to mluvčí soudu Petr Knötig s tím, že bližší podrobnosti zatím nelze sdělovat.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Andranik Soghojan (v tmavých brýlích) u soudu. Archivní foto

Článek

Uložený trest může zůstat ale jen akademickým cvičením, justice totiž původně Soghojana pustila z vazby po původním zprošťujícím verdiktu, načež mafián na nic nečekal a zmizel do rodné Arménie. Tam byl sice loni policií zadržen, před několika týdny ho ale tamní orgány pustily na svobodu. Šestačtyřicetiletý Soghojan platí za vora v zakoně, tedy za kriminální autoritu ruskojazyčných mafií.

Arménie své občany do cizích států nevydává, a české ministerstvo spravedlnosti se proto rozhodlo požádat arménské ministerstvo, aby Arménie převzala rozsudek českého trestního soudu. V takovém případě by si Soghojan odpykal uložený trest na území Arménie a podle tamního právního řádu. Čekalo se ale, až celou kauzu uzavře svým rozhodnutím NS.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Vor v zakoně si v roce 2007 objednal vraždu svého krajana v Praze. Najatý vrah se ale hned dvakrát fatálně spletl, nejdřív pobodal na Václavském náměstí jiného člověka a pak omylem zastřelil řidiče společnosti Sazka.

Pražský městský soud nejprve Soghojana nadvakrát osvobodil, odvolací vrchní soud však případ vždy vrátil k novému projednání. Odsuzující rozsudek padl až poté, co kauzu dostal na starosti jiný soudce, v té době byl ale mafiánský boss už dávno za hranicemi.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám