Hlavní obsah

Dodávku z Německa stíhalo 17 policejních aut, zastavil ji až most ve Velvarech

Novinky, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kladno
Aktualizováno

Honičkou německé dodávky začal ve čtvrtek ráno den pro české i německé policisty. Několik německých hlídek pronásledovalo desítky kilometrů dvoučlennou posádku z Německa po dálnici D8. Řidiče zastavil až rozestavěný betonový most u Velvar. Za dodávkou jelo nakonec 17 policejních aut. Dva muži jsou nyní podezřelí z krádeže auta.

BEZ KOMENTÁŘE: Dodávka ujížděla před policií z Německa až do VelvarVideo: Novinky

 
Článek

„Řidiče chtěli zastavit němečtí kolegové na hraničním přechodu Šluknov-Rožany k běžné silniční kontrole, ten ale začal ujíždět. K pronásledování se okamžitě připojili policisté z Děčínska a poté Mělnicka,” dodala mluvčí policejního prezidia Ivana Nguenová.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Němečtí policisté ve Velvarech

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podle informací z místa pronásledovaly auto tři německé policejní hlídky, ke kterým se na území ČR přidaly další hlídky a vrtulník. Řidič dodávky sjel z dálnice zřejmě u Nové Vsi a dojel až do Velvar, kde naboural do betonových zábran na rozestavěném mostě.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Dodávku zastavil betonový most

Zadrženi byli dva muži z Libereckého kraje ve věku 35 a 36 let, nepotvrdila se tak ranní informace policejní mluvčí, že zatčení byli Němci.

Oba muži ale z auta nechtěli vystoupit a policie musela použít donucovací prostředky. "Policisté použili hrozbu namířenou střelnou zbraní, hmaty a chvaty a oběma mužům přiložili pouta," uvedla pro ČTK mluvčí policie Štěpánka Zatloukalová.

Řidič nebyl pod vlivem alkoholu. Škoda na havarovaném autě byla předběžně vyčíslena na 80 tisíc korun. "Oba muži jsou v současné době umístěni v policejní cele. Jsou důvodně podezřelí ze spáchání přečinu krádeže," dodala Zatloukalová.

Reklama

Výběr článků

Načítám