Hlavní obsah

Policisté vyhlásili sbírku pro rodinu kolegyně, kterou přejel narkoman

Novinky, sad

Unie bezpečnostních složek oznámila, že pro policistku, která v sobotu podlehla vážným zraněním poté, co ji přejel zfetovaný řidič nedaleko Brandýsa nad Labem, vyhlašuje sbírku. Žena měla dvě děti. Policie v neděli dala soudu podnět na vzetí muže do vazby.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Policejní prezident Tomáš Tuhý

Článek

„Včera, ve věku 36 let, zemřela, po sražení zfetovaným 22letým řidičem s 11 vyslovenými zákazy řízení ve výkonu služby, naše kolegyně. Ke smutné události došlo na silnici mezi Brandýsem nad Labem a Kostelcem nad Labem, kdy se naše kolegyně pokusila uvedeného recidivistu zastavit. Ten nedbal její výzvy k zastavení a dle médií ji ve vysoké rychlosti doslova smetl ze silnice,” uvedli odboráři.

Unie vyhlásila sbírku společně s Týdeníkem Policie. Číslo účtu (podúčet Unie BS zřízený přímo pro tento účel) je 2900339973/2010. Zpráva pro příjemce má být „PČR”.

Řidič při ujíždění srazil policistkuVideo: Novinky

Peníze se budou sbírat měsíc a Unie slibuje, že „bude průběžně zveřejňovat přijaté finanční částky tak, aby bylo vše průhledné a neprůstřelné.”

Muži hrozí šestnáct let

Řidič byl v sobotu obviněn a hrozí mu až šestnáctiletý trest [celá zpráva]

Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) se o případu zmínil v neděli v televizi Prima a slíbil větší kontroly řidičů zaměřené na drogy a zavedení registru přestupků. Mladého řidiče označil za zfetovaného grázla.

Policejní prezident Tomáš Tuhý uvedl: „Pro Policii ČR je to obrovská tragédie. Ztráta mladé policistky při výkonu služby, obzvlášť, když je to maminka dvou dětí. Jsme od počátku v kontakt s rodinou policistky, od počátku u rodiny fungují naši psychologové a zástupci středočeské policie. Osobně jsem s těmito zástupci v kontaktu.

Chtěli bychom tímto vyjádřit upřímnou soustrast a garanci toho, že budeme tento případ přehodnocovat tak, aby byl trest směřující k viníkovi nekompromisní. Dotyčný byl pod vlivem omamných látek a měl vysloveny zákazy řízení, já věřím a budu dělat vše pro to, aby nám všechny orgány činné v trestním řízení byly nápomocny při vyšetřování tohoto případu a aby byl vysloven precedentní a nekompromisní trest.”

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám