Hlavní obsah

Při nárazu auta do sloupu se vážně zranila dívka

Právo, ab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Těžká zranění utrpěla při dopravní nehodě v sobotu ráno v Ostravě 13letá dívka. Řidič auta nezvládl řízení, vyjel mimo vozovku a narazil do sloupu veřejného osvětlení. Sdělila to mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala kolem čtvrt na sedm v Ostravě-Zábřehu. Čtyřiadvacetiletý řidič vozidla Renault Megane podle policie pravděpodobně jel rychle, při projíždění pravotočivé zatáčky nezvládl řízení vozu a dostal smyk.

„Vyjel vpravo mimo vozovku na travnatý pás a bokem vozu narazil do železného sloupu veřejného osvětlení. Následkem nárazu vozu do sloupu došlo k těžkému poranění 13leté spolujezdkyně,“ popsala Holčáková.

Mluvčí moravskoslezské záchranné služby Lukáš Humpl uvedl, že dívka byla v bezvědomí a přímém ohrožení života. „Lékař při prvotním ošetření zjistil poranění dolní končetiny, hlavy a vyslovil podezření na poranění mozku. Pacientce bylo nutno zajistit přístrojem řízené dýchání, zajistit ji krčním límcem a uložit do vakuové matrace,“ sdělil.

Po podání léků záchranáři dívku, která byla i nadále ve velmi vážném stavu, převezli do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě, kde ji předali na traumatologické centrum.

Jak dále sdělila Holčáková, policie případ vyšetřuje jako těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. Řidiči hrozí až čtyři roky vězení. Doplnila, že řidič nebyl pod vlivem alkoholu ani drog.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám