Hlavní obsah

Vítr na Nových Mlýnech převrátil jachty, jedenáct lidí spadlo do vody

– Břeclav • Aktualizováno
Novinky, ČTK, Petr Nový

Jedenáct lidí z převrácených jachet zachraňovali v neděli dopoledne vodní záchranáři z vod novomlýnských nádrží na Břeclavsku. Pět lidí bylo při nehodách zraněno, na místě zasahoval i vrtulník.

Článek

Problémy při závodu jachet způsobil prudký poryv větru, celkem se převrátilo 18 lodí. Informaci potvrdil mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid. Podle něj většina jachtařů doplavala na břeh. Ostatním museli pomáhat. Při akci bylo pět zraněných, z toho jeden záchranář.

Hasiče o situaci na tísňovou linku informovali vodní záchranáři, kteří mají v areálu vodních sportů v Pavlově u Dolní nádrže základnu.

Vítr na hladině převrátil 18 plachetnic s dvoučlennými osádkami. Hasiči a vodní záchranáři k nim spustili čluny, do akce se zapojila také posádka vrtulníku. Celkem bylo z vody vytaženo 11 lidí, z toho dva jachtaře vytáhli letečtí záchranáři pomocí vrtulníku.

"Zraněna byla na noze i mladá 21letá jachtařka. Skončila v nemocnici," uvedl Haid. Závody jachtařů musely být předčasně ukončeny. Z převrácených lodí se jedna potopila, ostatní záchranáři dostali včas na břeh. Potopenou loď vytáhnou potápěči.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám