Hlavní obsah

Mladíkovi, který autem porazil dvě chodkyně, hrozí deset let vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Státní zástupce v pondělí podal v případu nehody, při níž opilý dvaadvacetiletý řidič v Brně na ulici Veveří v sobotu porazil dvě chodkyně, z nichž jedna zemřela, návrh na jeho vzetí do vazby. Mladíkovi hrozí deset let vězení za obecné ohrožení z nedbalosti, ohrožení pod vlivem návykové látky a neposkytnutí pomoci. Uvedl to mluvčí jihomoravské policie Pavel Šváb.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Policisté v neděli večer případ tragické dopravní nehody předali státnímu zástupci. Ilustrační foto

Článek

Mladý muž navíc nevlastní řidičský průkaz. V sobotu byl po nehodě se třemi promile alkoholu v krvi umístěn na záchytnou stanici a v neděli byl vyslechnut.

Státní zastupitelství se případem začalo zabývat v neděli večer, když převzalo případ od policie.

O vazbě nyní rozhodne Městský soud v Brně. Na prozkoumání věci a vynesení rozhodnutí má lhůtu 24 hodin. Mladík vjel v sobotu večer na tramvajový ostrůvek. Osmačtyřicetiletá chodkyně zemřela na místě, patnáctiletá dívka utrpěla vážná zranění. Řidič narazil do semaforu a pokusil se z místa utéct. Policisté jej dopadli nedaleko [celá zpráva].

Vysoký trest hrozí řidiči především kvůli obvinění z obecného ohrožení. Činu se dopustí ten, kdo z nedbalosti ohrozí minimálně osm lidských životů. Podle policistů stálo v době nehody na tramvajovém ostrůvku asi deset lidí. Bilance prvního prázdninového víkendu je mimořádně tragická, od pátku zahynulo při dopravních nehodách podle dostupných informací 21 lidí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám