Hlavní obsah

Gang ve Švédsku vyhodil pracovníky obchodu, aby mohl prodejnu řídit svépomocí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtveřice mužů ze švédského Malmö skončila ve vazbě poté, co násilně vyhodila pracovníky jednoho z obchodů s potravinami, jen aby mohla prodejnu řídit svépomocí. To se jim údajně dařilo nejméně 24 hodin, poté přijela policie. V obchodě to prý v době zásahu vypadalo, jako by se nic nestalo, napsal švédský server Local.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Podle listu Sydsvenskan totožný gang už dlouho majitelům obchodu různými způsoby vyhrožoval. Deník Daily Mail tvrdí, že měl ve svém držení i zbraně. Výhrůžky majitele obchodu nakonec donutily odjet na přechodnou dobu do Dánska a přenechat fungování obchodu svým známým.

Toho čtveřice kriminálníků využila a ve středu obchod navštívila. „Po příchodu to tam kompletně převzali. Tím mám na mysli, že vyhodili pracovníky a pokračovali s prodejem zboží, jako by se nic nestalo,“ popsal serveru Sydsvenskan policista Mats Attin.

Vzhledem k tomu, že neměli přístup k pokladnímu systému, nakupujícím prý vyšli vstříc a slušně jim pokaždé vysvětlili, že je možné platit pouze hotovostí nebo přes mobilní platební aplikaci.

Když policie přijela, doplňovali regály

Vystrašení pracovníci později přiznali, že se báli incident nahlásit policii. Po určité době se však odhodlali o přepadení obeznámit alespoň majitele obchodu, kteří policii informovali. Od té doby však uběhlo nejméně 24 hodin.

Policisté si chtěli tvrzení nejprve ověřit, a tak obchod navštívili oblečeni v civilu. „Když jsme přišli, někteří z nich doplňovali regály a jiní obsluhovali za pokladnou. Dokonce to zachytily bezpečnostní kamery. Už jsem v Malmö dlouho, ale něco takového jsem ještě nezažil,“ řekl Attin.

Strážníci následně čtveřici mužů ve věku od 21 do 28 let zadrželi. Ti nyní čelí obvinění z vydírání a nezákonného zabavení cizího majetku. Minimálně jeden z nich byl už v minulosti trestán.

Reklama

Výběr článků

Načítám