Hlavní obsah

Mladík skočil z útesu, ve vodě na něj čekalo děsivé překvapení

Novinky, vps

Šikovný střihač, podvrh nebo velmi šťastná náhoda? To jsou otázky, které se vznáší nad videem z Austrálie. V Sydney Harbour tam jeden mladík skočil z útesu do vody a narazil v ní na žraloka bílého, který se pohyboval jen pár decimetrů od něj.

BEZ KOMENTÁŘE: Žralok byl opravdu blízko. Nebo se jedná o podvrh?

 
Článek

Australan si na začátku videa plácl s kamarádem a s připevněnou GoPro kamerou skočil do vody. Ihned poté, co se vynořil, na něj jeho kolega seshora křičel, že ve vodě je žralok.

Plavec se ponořil do vody a po chvíli ho opravdu spatřil. Žralok kolem něj dvakrát proplaval, poté se mladíkovi podařilo dostat ven z vody.

Video od středy, kdy bylo zveřejněno, vidělo 15 miliónů lidí a získalo si pozornost mnoha médií. Se zvýšeným zájmem se ale objevily i pochybnosti, zda se jedná o autentické záběry. Nahrávka totiž vypadá až moc neuvěřitelně.

Australský server Nine News navíc upozorňuje, že za posledních 222 let neexistuje žádný záznam o útoku žraloka na člověka v Sydney Harbour. Už samotná spatření těchto paryb jsou v tomto místě vzácná, poslední ověřené se datuje do roku 1927.

Australským médiím se zatím nepodařilo kontaktovat autora videa, na rozřešení této záhady si tak ještě budeme muset počkat.

Reklama

Související témata:

Související články

Potápěči zachránili dusícího se žraloka

Neobvyklou záchrannou operaci provedli v únoru australští potápěči ve spolupráci s veterinářem. Osvobodili při ní žraloka písečného, který měl okolo krku...

Výběr článků

Načítám