Hlavní obsah

Potápěči zachránili dusícího se žraloka

Novinky, vps

Neobvyklou záchrannou operaci provedli v únoru australští potápěči ve spolupráci s veterinářem. Osvobodili při ní žraloka písečného, který měl okolo krku omotanou elastickou šňůru. Zařezávala se mu do žáber a pokud by ji záchranný tým neodstranil, žralok by zahynul.

BEZ KOMENTÁŘE: Potápěči zachránili dusícího se žraloka

 
Článek

Žraloka spatřili nedaleko pobřeží Sydney místní potápěči, napsal australský zpravodajský server 7 News. Ihned si všimli, že kvůli šňůře má problémy s dýcháním. Upozornili proto ochránce přírody.

Na pomoc samičce žraloka písečného vyrazil tým potápěčů v doprovodu veterináře ze sydneyského akvária a rezervace Sea Life.

Žraloka nejprve vlákali do průhledného pouzdra, aby ho lépe odchytili do speciálních nosítek. Paryba se nevzdala tak snadno, takže to dalo trochu práce. Poté ho vytáhli na hladinu, kde už čekal veterinář Rob Jones.

Tři potápěči „pacienta“ drželi co nejpevněji, zatímco Jones popadl nůžky a opatrně šňůru přestřihl. Následovala ještě injekce s antibiotiky a žralok byl opět volný.

„Není pochyb o tom, že pokud bychom nezasáhli, žralok by uhynul. Elastická šňůra by se víc a víc zařezávala do jeho krku,“ řekl veterinář serveru 7 News.

Reklama

Související články

Potápěč přežil už podruhé útok žraloka

Australan Greg Pickering se zotavuje v nemocnici poté, co na něj v úterý zaútočil žralok. Má vážná zranění, ale je ve stabilizovaném stavu. Zkušeného 55letého...

Výběr článků

Načítám