Hlavní obsah

Zoufalý zloděj spolkl při zpackané krádeži svůj lup

Novinky, vps
Manchester

Kuriózní případ museli řešit policisté z města Manchester v americkém státě New Hampshire. Z jednoho tamního klenotnictví se zloděj pokusil ukrást zlatý prsten, ale prodavačka včas zablokovala dveře, takže nestihl utéct. Prsten s diamantem proto spolkl. Policie ho poté zadržela a odvezla na rentgen. Šperk se jim zpět podařilo získat po dvou dnech.

BEZ KOMENTÁŘE: Zloděj spolkl diamantový prsten za 64 tisíc korun

 
Článek

Dvaapadesátiletý Ronald Perley přišel ve čtvrtek večer do klenotnictví na Elm Street v Manchesteru a zeptal se na nabídku zásnubních prstenů. Prodavačka vyndala plato, z kterého si Američan vybral jeden prsten a začal si ho prohlížet.

Po chvilce se otočil a rozeběhl se pryč, žena za pultem ovšem rychle zareagovala a dálkovým ovládáním zamkla dveře. Perley se po chvilce přemýšlení dopustil zoufalého činu – prsten za v přepočtu 64 tisíc korun spolkl. „Běžela jsem k němu a on si dal ruku k ústům. Říkala jsem mu, ať ten prsten nepolyká,“ popsala pro CBS situaci prodavačka Sandy Gamachová.

Když na místo přijeli policisté, prsten už byl dávno v zlodějově těle. Perleye tak odvezli na rentgen, kde se prokázalo, že šperk opravdu spolkl. „Jednou ten prsten bude muset opustit jeho tělo, v tu chvíli ho zabavíme,“ řekla v pátek pro americký kanál WMUR-TV policejní mluvčí Maureen Tessierová.

Hra na čekanou skončila v sobotu, kdy policisté cenný prsten získali. Perley je držen ve vazbě s kaucí stanovenou na 50 tisíc dolarů (necelý milión korun). Obviněn byl z krádeže a ze zatajování důkazů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám