Hlavní obsah

Pohled z vrcholku nejvyššího mrakodrapu v Česku nabízí nevšední zážitek

Novinky, Karolína Vrbasová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pohled z nejvyšší budovy v Praze vám zamotá hlavu. City Tower na Pankráci je nejvyšší budovou v České republice. Na výšku měří tento nejvyšší mrakodrap v Praze 109 metrů a má 27 nadzemních a 3 podzemní podlaží.

Výhled na Prahu z City TowerVideo: Novinky

 
Článek

Rychlovýtah vás za necelých 15 vteřin vyveze do 27. podlaží, kde se nachází restaurace Aureole Fusion Restaurant and Lounge, stavebně nejvýše položená restaurace v České republice s neuvěřitelným panoramatickým výhledem na všechny světové strany. Ten umožňují nejen prosklené stěny restaurace, ale i rozlehlá terasa, odkud je možné ve všech ročních obdobích pozorovat téměř celou Prahu z ptačí perspektivy.

Sledování západu slunce právě z tohoto místa vyvolává neopakovatelné pocity. Pokud se vám nechce opouštět interiér, můžete popíjet míchané nápoje a zároveň se kochat výhledem přímo z Aureole Baru.

Stavba budovy původně zamýšlené jako sídlo Československého rozhlasu byla zahájena v roce 1983. V roce 2005 odstartovala radikální přestavba, která trvala tři roky. Na rekonstrukci budovy bylo použito přes 2300 tun nových ocelových konstrukcí. Plášť budovy zakrývá 30 500 m² skleněných tabulí. V podzemních garážích se nachází 800 parkovacích míst a uvnitř je k dispozici 18 výtahů.

Reklama

Výběr článků

Načítám