Hlavní obsah

V Rakousku našli tělo nezvěstného Čecha, utonul při nehodě na kajaku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestatřicetiletý Čech zahynul v sobotu při nehodě na kajaku v Rakousku. Úřady muže nejprve považovaly za nezvěstného, v neděli ale objevily jeho mrtvé tělo.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle zprávy policejního ředitelství Salcburska se tragédie odehrála na řece Lammer v okrese Tennengau. Muž byl členem skupiny českých kajakářů, která se plavila směrem k obci Oberscheffau.

V členitém a zúženém prostoru narazil na skálu a proud jej stáhl pod vodu, načež se nedokázal z plavidla uvolnit a dostat nad hladinu. Záchranáři po něm pátrali do pozdních večerních hodin, ale poté akci přerušili kvůli špatným světelným podmínkám a zvýšené hladině způsobené táním sněhu v okolních kopcích.

Pátrání bylo obnoveno až v neděli ráno, kdy záchranáři objevili mužovo tělo na okraji soutěsky. Jeho vyprošťování bylo podle deníku Salzburger Nachrichten velmi obtížné a zabralo několik hodin, protože tělo uvízlo v těžce přístupném terénu. „Byl tam, kde jsme si mysleli, že je,“ řekl mluvčí vodní záchranné služby Markus Gewolf.

V rakouském Ötztalu lavina zasypala 18 nizozemských turistů, někteří nepřežili

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám