Hlavní obsah

Barack Obama a Sarah Palinová jsou vzdálení příbuzní

New York

Barack Obama a Sarah Palinová mají sice zcela odlišné politické názory a ani vzhledem si nejsou vůbec podobní, přesto jsou však příbuznými, alespoň vzdálenými. Přišli na to američtí genealogové, když pátrali po spojitostech mezi politickými oponenty, píše agentura AP.

Foto: Profimedia.cz

Barack Obama a Sarah Palinová se sice politicky neshodnou, ale jsou vzdálenými příbuznými.

Článek

Anastasia Tylerová, genealožka z registru Ancestry.com sídlícího v Utahu zjistila, že Obama a Palinová jsou bratranec a sestřenice z desátého kolene. Společným předkem amerického prezidenta a bývalé kandidátky na republikánskou viceprezidentku byl jistý John Smith, pastor a jeden z raných osadníků Massachusetts v 17. století.

Oba jsou s ním provázáni přes své matky. A jak vůbec na takové věci genealogové přijdou? Podle Tylerové si nejprve vyberou osobnosti, které je zajímají, a pak sledují jejich rodokmeny daleko do historie a pátrají po společných jménech a místech. Tak přišli i na to, že Obama je vzdáleným příbuzným nejen Palinové, ale i svého předchůdce v úřadu George W. Bushe.

Jsou bratranci z jedenáctého kolene a jejich společným předkem byl Samuel Hinckley, tchán Johna Smithe. Genealogové již dříve zjistili, že Obama je vzdáleným příbuzným investora Warrena Buffetta a herce Brada Pitta, zatímco Palinová je vzdálená sestřenice prezidenta Franklina D. Roosevelta a princezny Diany.

Reklama

Výběr článků

Načítám