Hlavní obsah

Představitel Rona Weasleyho z filmů o Harrym Potterovi měl prasečí chřipku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Prasečí chřipkou se nakazil mladý britský herec Rupert Grint, který v sérii o Harry Potterovi ztvárňuje Rona Weasleye. Jeho mluvčí v neděli oznámila, že se už zotavuje. Podle ní mělo onemocnění mírný průběh a herec se už může vrátit k natáčení závěrečného dílu série o kouzelnickém učni Harry Potter a relikvie smrti. Nehrozí, že by se od něj nakazili další lidé.

Foto: Warner Bros, Reuters

Rupert Grint (vlevo) ve scéně z filmu Harry Potter a Princ dvojí krve spolu s Emmou Watsonovou a Danielem Radcliffem

Článek

Dvacetiletý Grint se cítí natolik fit, že se v Londýně v úterý zúčastní světové premiéry předposledního filmu o osudech mladých čarodějů a jejich souboji s temnou magií, který bude pod názvem Harry Potter a Princ dvojí krve.

Grint se těší na ostatní členy filmového štábu, prohlásila podle BBC jeho mluvčí. Příprava závěrečného dílu filmové řady prý hercovou indispozicí nebyla ohrožena, protože se natáčely scény, ve kterých se Ron Weasley neobjevuje.

Velká Británie patří k zemím nejvíce postiženými pandemií prasečí chřipky, v posledním týdnu se potvrdilo 909 nových případů, uvedla Světová zdravotnická organizace WHO. Celkem počet nakažených v zemi překročil 7400, tři lidé nemoci podlehli. Zemi hrozí, že se v ní může virem H1N1 v srpnu nakazit 100 000 lidí denně. [celá zpráva].

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám