Hlavní obsah

Čínská delegace prošla mladoboleslavskou automobilkou

Právo, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čínský místopředseda vlády Čang Kao-li a tamní ministr dopravy Jang Čchuan-tchang přijeli v pátek do mladoboleslavské automobilky Škoda Auto. Během návštěvy stihli v rychlosti projít muzeum a ve výrobní hale se krátce zastavili u výrobní linky pro model Octavia.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Místopředseda čínské vlády Čang Kao-li si v doprovodu předsedy představenstva Škody Auto Winfrieda Vahlanda, člena představenstva koncernu VW pro Čínu Jochema Heizmanna a dalších představitelů automobilky prohlédl její výrobu a muzeum.

Článek

Cílem setkání se šéfem automobilky Winfriedem Vahlandem a členem představenstva VW Jochemem Heizmannem, který má v rámci koncernu na starosti veškeré záležitosti týkající se Číny, bylo především představení české výroby a debata o síti výrobních závodů ve světě. Pro českou automobilku má Čína velký význam, protože je jedno z největších odbytišť.

„V současné době je čtvrtina našeho celkového odbytu právě na čínském trhu. Předpokládáme, že do konce desetiletí vzroste na 30 procent,“ uvedl předseda představenstva Škoda Auto Winfried Vahland.

Při předpokládaném celkovém růstu prodeje na 1,5 miliónu aut by to znamenalo půl miliónu prodaných vozů ročně. Škodovky se v Číně prodávají od roku 2007, od té doby se jich prodalo 1,2 miliónu. K dispozici mají čínští zákazníci na výběr ze šesti modelů.

„Nedávno tam byly představeny Rapid Spaceback a Yeti, v této době se tam zavádí na trh nová Octavia a plánujeme tam nový Superb a po představení nové Fabie v Paříži bude následovat i její představení v Číně,“ dodal Vahland.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám