Hlavní obsah

Pražská společnost vyfasovala obří pokutu za pančování pohonných hmot

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Česká obchodní inspekce (ČOI) kvůli prodeji nekvalitních pohonných hmot uložila pražské společnosti Dopravajanoušek pokutu 1,5 miliónu korun, což je jedna z nejvyšších sankcí v historii sledování prodeje automobilových paliv. Vyplývá to z údajů na internetových stránkách ČOI.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Pokutu ČOI v červenci uložila za pohonné hmoty, které firma Dopravajanoušek letos v březnu prodávala na čerpací stanici umístěné v areálu nádraží Praha-Bubny.

Bezolovnatý benzín Super BA-95 prodávaný na čerpací stanici v areálu nádraží Praha-Bubny byl podle ČOI tak nekvalitní, že mohl poškodit motory automobilů. „Benzín obsahoval vysoké množství etanolu a možná naftu. V prodávané motorové naftě byl s největší pravděpodobností přimísen benzín," stojí v rozhodnutí, které ČOI zveřejnila na internetu.

Nebylo to poprvé

Společnost Dopravajanoušek kvůli prodeji nekvalitních pohonných hmot dostala od ČOI už několik pokut. Například za nedostatky zjištěné při loňské kontrole stejné čerpací stanice v areálu pražské železniční stanice Bubny obdržela firma pokutu 750 000 korun a letos v červnu sankci 300 000 korun.

Další dvě pokuty v hodnotě 150 000 korun a milión korun si společnost vysloužila za prodej nekvalitních paliv v čerpací stanici umístěné v obci Rotava na Sokolovsku.

ČOI letos na svých internetových stránkách pravidelně zveřejňuje seznam pump, u kterých zjistila nekvalitní pohonné hmoty. Od začátku května inspekce začala zveřejňovat také podrobná rozhodnutí o pokutách, které udělila za prodej nekvalitních pohonných hmot.

Reklama

Výběr článků

Načítám