Hlavní obsah

Schwarzenberg: Je čas na důkladnou reformu ve straně

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg po druhém kole senátních voleb, kdy strana nezískala ani jeden mandát v horní parlamentní komoře, přiznal, že jeho partaj prohrála. Podle něj by nyní měla následovat důsledná reforma strany.

Vedení TOP 09 po volbáchVideo: Novinky

 
Článek

„Přiznejme si to otevřeně, my jsme tyto volby prohráli,“ prohlásil Schwarzenberg na tiskové konferenci po sečtení většiny okrsků.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Miroslav Kalousek a Karel Schwarzenberg (TOP 09)

TOP 09 nebude mít v Senátu žádného zástupce, přestože do druhého kola postoupili čtyři její kandidáti. Výrazný úspěch nezaznamenala ani v komunálních volbách. Naopak v Praze, kde byla dosud silná, ztratila a její pražské vedení se rozhádalo.

Podle Schwarzenberga je nyní na čase, aby TOP 09 provedla důkladnou analýzu volebního neúspěchu a provedla určité změny. „Uděláme důkladnou reformu ve straně,“ slíbil.

Nevyloučil, že by se změny mohly týkat i vedení strany, záležet podle něj bude na tom, jak se rozhodnou členové.

Reklama

Související témata:

Související články

ON-LINE: Senátní volby vyhrála ČSSD

Úderem sobotní 14. hodiny se uzavřely volební místnosti a volby do třetiny Senátu skončily. Vzejde z nich 27 nových senátorů.

ČSSD většinu v Senátu neudržela

Sociální demokracie neudržela většinu v Senátu. Sice se stala letošním vítězem senátních voleb, ale získala jen deset senátorů, přičemž jich potřebovala získat...

Výběr článků

Načítám