Hlavní obsah

Vzedmutá Vltava zastavila provoz všech pražských přívozů

– Praha

V Praze je do odvolání přerušen provoz všech sedmi vltavských přívozů. Důvodem je zvýšená hladina řeky po předchozích deštích. V pražské Chuchli v sobotu ráno Vltava dosahovala prvního, tedy nejnižšího stupně povodňové aktivity. Vyplývá to z údajů na webu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) a společnosti Ropid, která organizuje dopravu v hlavním městě a středních Čechách.

BEZ KOMENTÁŘE: Uzavřené náplavky v PrazeVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Kvůli vysoké vodě byl provoz pražských přívozů omezen už v pátek. Nejezdily tři z nich. Kvůli varování meteorologů před zvýšenou hladinou řek nechal pražský magistrát na Kampě preventivně uzavřít protipovodňová vrata na Čertovce a v pátek večer také vltavské náplavky.

Pršet bude dál, meteorologové varují před povodněmi

Počasí

Vydatný déšť a silné bouřky, které Česko poprvé zasáhly ve středu a opakovaly se ve čtvrtek a v noci na pátek, zvedly hladiny řek na několika místech země. V sobotu kolem 09:00 hlásilo dosažení prvního povodňového stupně 19 měřicích stanic ČHMÚ, zejména ve středních a jihozápadních Čechách. Na druhém stupni byla pouze Berounka ve Zbečně na Rakovnicku.

Podle předpovědi budou v sobotu ve většině Česka přeháňky, ojediněle bouřky. Občasný déšť předpovídají meteorologové také na neděli, přičemž na východě země může podle nich místy pršet i vydatněji.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Animace srážek nad Českem v sobotu a v neděliVideo: Windy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám