Hlavní obsah

Komunistům navzdory. Senátoři ANO podpoří zahraniční mise

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Senátoři hnutí ANO dali jasně najevo svůj postoj k zahraničním misím české armády. Oznámili, že je podpoří i přes odpor komunistů. KSČM oznámila, že pokud vláda ANO a ČSSD bude obsahovat závazek na posílení zahraničních misí armády, kabinet nepodpoří.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Vojtěch Filip (KSČM) a premiér Andrej Babiš (ANO) se mají sejít ve čtvrtek večer. A tématem budou právě zahraniční vojenské mise.

Článek

Zahraniční mise české armády bude ve čtvrtek schvalovat Senát. „Podpoříme to,“ oznámil místopředseda klubu ANO Jaroslav Větrovský. Na názor komunistů senátoři nedbají.

„Je to záležitost KSČM. Hnutí ANO je přesvědčeno, že se mají dodržovat závazky,“ dodal Větrovský. Komunisté mají v horní komoře pouze jednoho senátora.

Mise bude ještě schvalovat Sněmovna, a bude mít tak definitivní slovo. Kvůli zahraničním misím se ve čtvrtek večer setká premiér Andrej Babiš s šéfem komunistů Vojtěchem Filipem.

Ministerstvo obrany plánuje novou misi do Pobaltí do roku 2020. Má se zvýšit počet zapojených vojáků v Iráku, Afghánistánu a Mali.

Výběr článků

Načítám