Hlavní obsah

Fischerovy dluhy uhradí několik dárců, developer Winterstein jen poradí

Právo, Jiří Ovčáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý prezidentský kandidát Jan Fischer pro Právo popřel informaci, že osmimiliónový dluh za jeho kampaň zaplatí celý pražský developer a jeho přítel Tamir Winterstein. Podnikatel podle Fischera provádí analýzu vzniklé finanční situace. Jak už ve středu informovalo Právo, částku pak vyrovná hned několik dárců najednou.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jan Fischer s manželkou Danou

Článek

„V současné chvíli finišují jednání směřující k uhrazení všech zbývajících finančních závazků vzniklých v souvislosti s mou kampaní. Pan Tamir Winterstein je dlouholetým přítelem naší rodiny, jeho pomoc je založena na bázi osobního přátelství a spočívá zejména v analýze vzniklé finanční situace,“ sdělil už v úterý Fischer Právu.

Miliónové dluhy budou podle něj vyrovnány v blízké době hned několika dárci najednou. "Všechny pohledávky budou vyrovnány v blízké době cestou mého transparentního účtu, na kterém budou zveřejněna jména nových dárců a výše darovaných prostředků,“ doplnil Fischer.

Winterstein je spolumajitelem společnosti Lighthouse Group, která v Praze staví administrativní paláce a také stovky nových bytů. Vybudovala například Galerii Harfa.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám