Hlavní obsah

Hrad již obdržel návrh na odvolání ministra Chládka

Kancelář prezidenta republiky v pátek odpoledne obdržela návrh na odvolání ministr školství Marcela Chládka. Současně s návrhem premiér Bohuslav Sobotka žádá prezidenta Miloše Zemana, aby vedením tohoto rezortu, než se najde nový ministr, pověřil Michaelu Marksovou, která vede ministerstvo práce a sociálních věcí. Výběr padl na její osobu vzhledem k tomu, že na ministerstvu už pracovala.

Foto: Petr Hloušek , Právo

Prezident Miloš Zeman

Článek

Hrad oznámil, že se k celé situaci vyjádří až v neděli po schůzce prezidenta Miloše Zemana a premiéra Bohuslava Sobotky.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Výběr nového ministra zahájil Sobotka podle svých slov už v pátek. „Počínaje dnešním dnem začínám výběr nového ministra školství. Scházet se k tomu budu během následujícího týdne nejen s možnými kandidáty a kandidátkami, ale i s poradci a odborníky v oblasti školství a vzdělávání,“ sdělil Právu premiér Sobotka.

Do budoucna má podle něj resort vést vyzrálá osobnost, která zvládne vysoké tempo práce a potřebné reformy.

Mezi nejčastěji skloňovaná jména patří poslankyně Vlasta Bohdalová, dlouholetá členka školského výboru Sněmovny a předchůdkyně Chládka na postu stínového ministra školství.

V hledáčku uvízlo také jméno poradce pro vzdělání Stanislava Štecha, který na sebe před časem upozornil ostrou kritikou ministra školství.

Mluví se také o senátorce a vědkyni Evě Sykové, místopředsedkyni ČSSD Lence Teska Arnoštové či Aleně Gajdůškové.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám