Hlavní obsah

Postavil jsem se Babišovi a skončil, hodnotí Chládek

Novinky, jas
Aktualizováno

Končící ministr školství Marcel Chládek (ČSSD) míní, že důvodem jeho odvolání je skutečnost, že se pokusil postavit šéfovi ANO a ministrovi financí Andreji Babišovi. Údajná šikana zaměstnanců je podle něj nesmysl a zástupný problém. Nikdo ze zaměstnanců si na něj prý nestěžoval.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr školství Marcel Chládek

Článek

Chládek tvrdí, že ze strany médií vlastněných Andrejem Babišem šlo o cílený útok na jeho osobu, který ho má odstranit.  Podle svých slov neměl dobré vztahy s některými členy hnutí ANO.

„Není žádným tajemstvím, že já dlouhodobě nemám dobré vztahy s některými členy ANO,” dodal a zmínil konkrétně šéfa školského výboru Sněmovny Jiřího Zlatušku.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Kvůli navýšení rozpočtu resortu se prý pokusil postavit i Babišovi. „Zvedl jsem hlavu a dostal přes ni,” konstatoval.

Neodcházeli kvůli Chládkovi, tvrdí ministr

Deník Mf Dnes, který vlastní Andrej Babiš, zveřejnil ve čtvrtek informace o tom, že Chládek šikanuje své podřízené. Premiér Bohuslav Sobotka na základě toho odpoledne oznámil, že chce Chládka odvolat.

Ministr odmítl, že by kvůli němu z resortu odcházeli zaměstnanci. „Pokud někdo řekne, že odešlo devět lidí z devíti stovek, tak to nepovažuji za něco výjimečného,” uvedl ministr s tím, že list ve čtvrtek zveřejnil výlučně svědectví bývalých zaměstnanců.

Ministr připomněl, že jedna z bývalých zaměstnankyň odešla proto, že se vdala do zahraničí, další se musela starat o manžela po nehodě a dvojice brigádnic se po skončení praxe vrátila do školy.

Chládek by si přál, aby se ministerstvo nedostalo do kompetencí hnutí ANO.

To, že se za něj jeho strana nepostavila, končící ministr jako křivdu nevnímá. Neopomněl zároveň připomenout, že se mu podařilo prosadit některé zákony, připravit a dostat do Sněmovny novelu vysokoškolského zákona a ušetřit v resortu 650 miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám