Hlavní obsah

Česká diplomacie vyzvala Rusko ke stažení vojáků z Ukrajiny

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Česká republika považuje pronikání jednotek ozbrojených ruských jednotek na území východní a jihovýchodní Ukrajiny za zásadní ohrožení míru a stability v celé Evropě. Vyzvala proto Rusko, aby je stáhlo.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek

Článek

Ministerstvo zahraničí zveřejnilo prohlášení v pátek na svých webových stránkách.

„Kroky Ruské federace jsou v příkrém rozporu nejen se základními normami mezinárodního práva, ale také s nedávnými ujištěními prezidenta (Vladimira) Putina na summitu v Minsku o jeho vůli k dosažení mírového řešení krize na východní Ukrajině. Česká republika proto vyzývá Ruskou federaci, aby okamžitě stáhla příslušníky svých ozbrojených sil z ukrajinského území,” uvedlo ministerstvo, které rovněž vyzvalo Rusko, aby zastavilo ostřelování ukrajinského území a přerušilo dodávky zbraní separatistům na východě Ukrajiny.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Generální tajemník NATO Anders Fogh Rasmussen v pátek potvrdil, že ruské jednotky na Ukrajině operují.

Reklama

Související témata:

Související články

Kvůli Ukrajině se mimořádně sejde RB OSN

Kvůli nejnovějšímu vývoji krize na Ukrajině se ve čtvrtek v 18:00 SELČ mimořádně sejde Rada bezpečnosti OSN. Ukrajinský premiér Arsenij Jaceňuk požádal Západ,...

Výběr článků

Načítám