Hlavní obsah

Huml: Kdybych řekl něco proti Kvitové, šel bych jí sbírat tenisáky

– Praha • Aktualizováno

Téma kolem tenistky Petry Kvitové a jejího trvalého pobytu v Monaku neutichá. Mluvčí dvojnásobné vítězky Wimbledonu se v úterý ohradil proti posledním výrokům poslance ČSSD Stanislava Humla. Ten prohlásil, že tenistku občanství zbavovat nechtěl a dodal, že kdyby řekl něco proti Kvitové, šel by jí sbírat na tréninky tenisáky. Mluvčí Karel Tejkal ale na adresu poslance Humla uvedl, že sbírání míčků špičkovým tenistům na turnajích není trest, ale výsada.

Huml: Petry Kvitové si nesmírně vážímVideo: Novinky

 
Článek

„Ten, kdo se podílí na organizaci velkých tenisových turnajů včetně finále Davis Cupu nebo Fed Cupu, tak ví, že sbírání tenisových míčků není trest, ale výsada, na kterou čekají stovky mladých tenistů, kteří touží po tom, aby dostali šanci sbírat míčky Tomáši Berdychovi, Lukáši Rosolovi nebo právě Petře Kvitové,“ řekl Novinkám Tejkal.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Reagoval tak na úterní prohlášení poslance Stanislava Humla. Ten odpovídal na kritiku médií, která následovala bezprostředně poté, co na svém Facebooku sdílel názor publicisty, že by Kvitová měla danit svou výhru ve Wimbledonu v Česku, nikoliv v Monaku a pokud se chce českým daním vyhnout, měla by přijít o občanství.

Huml v úterý dodal, že její placení daní v Monaku prý respektuje.

„Bylo to nešťastně řečeno,“ litoval svých slov pro Právo Huml. „Ale já ten názor jen sdílel, neřekl. A kdybych to řekl, tak bych teď slečně Kvitové šel chodit na tréninky sbírat tenisové míčky,“ sdělil Právu.

Tejkal v reakci dodal, že celá záležitost Petru Kvitovou nechává klidnou.

„Pokud tato pseudokauza minulého týdne někomu ublížila, tak to rozhodně nebyla Petra Kvitová, která celý týden odpočívala a všechno, co se kolem těch výroků strhlo, ji míjelo a nijak jí to nezkazilo náladu a radost z vyhraného Wimbledonu,“ řekl Novinkám mluvčí tenistky.

Podnět ministrům 

Huml v souvislosti s daňovou problematikou, a útěky do daňových rájů v úterý prohlásil, že se tomuto tématu chce dál věnovat.

„Já jsem dnes začal pracovat na podnětu ministru financí, zdravotnictví a ministryni práce a sociálních věcí na daňové úniky, který stojí za to, aby byl došetřen. Nejsem odborník na daně, ani nehodlám být. Chtěl bych docílit stavu, že u nás bude fungovat státní správa jako v Německu,“ dodal.

Byť poslanec Právu řekl, že na jednání klubu jeho výrok nikdo neřešil, kriticky se k Humlovi postavili i jeho kolegové. Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka již před pár dny označil jeho reakci na Kvitovou doslova za „zlou“.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám